We varen altijd in de twee uren na zonsopkomst of de laatste twee uren voor zonsondergang. Dan is er weinig thermiek en is de lucht het meest stabiel. Een ballon kan niet varen wanneer het te hard waait of wanneer het regent. Bij onweer gaat een ballon al helemaal niet de lucht in. Wanneer de temperaturen erg hoog oplopen is dit ook niet bevorderlijk voor het ballonvaren. Rustige en stabiele weersomstandigheden zijn het beste. Tussen 14.00 en 15.00 neemt de piloot het besluit of er gevaren kan worden die dag of niet. De piloot bekijkt verschillende weerstations en heeft contact met het KNMI. Na 15.00 zoekt de piloot of een medewerker contact met u en hoort u of de vaart doorgaat. Wanneer het jammer genoeg niet door kan gaan, wordt er zo snel mogelijk met u een nieuwe afspraak gemaakt.

Ballonvaren is onzeker en dat maakt het ook zo leuk. Het kan alleen met de juiste weeromstandigheden zodat we een perfect veilige ballonvaart kunnen maken.

Er geldt een minimumgewicht voor passagiers om de ballonvaart te kunnen maken. Als dit gewicht niet wordt bereikt, wordt de ballonvaart verschoven naar een andere dag.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *