Het is algemeen bekend dat mensen die een ballonvaart maken geen last hebben van hoogtevrees. In een luchtballon heb je geen contact met de grond, daardoor heb je geen hoogtevrees.

Er zijn twee angsten die te maken hebben met hoogtevrees. De eerste noemen we stijlteangst. Dit is een angst die je ervaart wanneer je ergens vanaf kan vallen. Dit hebben mensen wanneer ze een ladder opgaan. Hoe vaker je dit doet hoe meer de angst zal verdwijnen. In een ballonmand komt deze angst niet voor.

Een tweede angst noemt men ook wel avonturenangst. Deze angst komt voor in allerlei apparaten, zoals op de kermis en in attractieparken. De angst heeft te maken met regie. Je kunt je alleen maar overgeven aan het apparaat waar je inzit of aan de bestuurder. Je moet je overleveren aan iets dat wellicht snel gaat. Een ballon heeft dit niet. Ballonvaren is een rustige bezigheid zonder stress met een ervaren piloot die weet wat er moet gebeuren.

Mensen die hoogtevrees hebben ontwikkeld en er vanaf moeten komen, gebruiken het ballonvaren om dit te bewerkstelligen. Door het ballonvaren groeit het zelfvertrouwen en verdwijnen irreële angsten.

Kortom u zult geen hoogtevrees zal ervaren.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *