Leuk, er zijn meerdere mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld uw werknemers een ballonvaart cadeau doen. Deze cadeaubon blijft onbeperkt geldig. U kunt ook als bedrijf een ballonvlucht boeken. Dit is dan een privé vaart met bijvoorbeeld alleen uw werknemers of een selecte groep klanten. We noemen dit een VIP-vaart.

Een ballon is de mooiste vorm van reclame. Onze aandacht wordt vaak getrokken naar iets dat in de lucht zweeft of vliegt. Een ballon is dan ook het meest gefotografeerde reclame object dat er is. Als bedrijf zijn er mogelijkheden om een ballon te sponseren. Naast het vliegende reclamebord, krijgt u tickets zodat uw zakenrelaties en werknemers kunnen varen met de ballon.

Mocht u belangstelling hebben, u kunt altijd contact met ons opnemen door te mailen of te bellen naar: info@semko.nl / 06-29234861

U kunt op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur een ballonvaart boeken via telefoonnummer: 06-2923486. Daarnaast kunt ook online een boeking doen. Klik rechtsboven op de pagina op ballonvaart boeken.

Betaling kan op rekening of via iDEAL. Wanneer u betaald via iDEAL ontvangt u €10 euro korting.

Na het boeken ontvangt u een bevestiging en zal er contact met u worden opgenomen. U krijgt van ons per mail een uniek E-Ticket op naam toegestuurd.

Tot snel!

We hebben een aantal vaste opstijglocaties. In overleg kunnen we ook vanaf een andere locatie opstijgen. De keuze van waar we opstijgen hangt af van de wind en het weer. De piloot maakt uiteindelijk het besluit. We kunnen opstijgen vanuit Joure, Sneek, Heerenveen, Drachten, Akrum, Franeker, Leeuwarden en Harlingen. Vooraf verzamelen we centraal. Waar dit zal zijn hangt af van waar de passagiers vandaan komen en de opstijglocatie.

We varen ook buiten Fryslân. Ook dit kan in overleg.

Ja, onze ballon is voorzien van een complete passagiersinzittendeverzekering van Allianz. Ballonvaren is ontzettend veilig, maar het is ook een veilig gevoel om te weten dat je goed verzekerd bent.

Met een VIP-vaart huurt u de gehele ballon af en bepaald u welke personen u meeneemt. We noemen het ook wel een privé-ballonvaart. Het komt voor dat een bedrijf graag exclusief met klanten wil varen of een stel die samen een jubileum willen vieren. Na afloop een hapje en drankje behoort tot de opties. Een privé-ballonvaart is heel bijzonder om mee te maken.

Ook bedrijven maken gebruik van VIP-vaarten. Werknemers of zakenrelaties worden getrakteerd op een prachtige avond.

Het is algemeen bekend dat mensen die een ballonvaart maken geen last hebben van hoogtevrees. In een luchtballon heb je geen contact met de grond, daardoor heb je geen hoogtevrees.

Er zijn twee angsten die te maken hebben met hoogtevrees. De eerste noemen we stijlteangst. Dit is een angst die je ervaart wanneer je ergens vanaf kan vallen. Dit hebben mensen wanneer ze een ladder opgaan. Hoe vaker je dit doet hoe meer de angst zal verdwijnen. In een ballonmand komt deze angst niet voor.

Een tweede angst noemt men ook wel avonturenangst. Deze angst komt voor in allerlei apparaten, zoals op de kermis en in attractieparken. De angst heeft te maken met regie. Je kunt je alleen maar overgeven aan het apparaat waar je inzit of aan de bestuurder. Je moet je overleveren aan iets dat wellicht snel gaat. Een ballon heeft dit niet. Ballonvaren is een rustige bezigheid zonder stress met een ervaren piloot die weet wat er moet gebeuren.

Mensen die hoogtevrees hebben ontwikkeld en er vanaf moeten komen, gebruiken het ballonvaren om dit te bewerkstelligen. Door het ballonvaren groeit het zelfvertrouwen en verdwijnen irreële angsten.

Kortom u zult geen hoogtevrees zal ervaren.

In de lucht is het niet koud. We gaan met de wind mee, daardoor voel je de wind nauwelijks.

Doe stevige schoenen aan waar je lekker op kan lopen. De landing is in een weiland. Wanneer we gaan landen is het vaak later in de avond. Het is dan ook verstandig om een jasje of iets met lange mouwen aan te doen of mee te hebben. Ze zeggen ook wel dat je je aan moet kleden alsof je een boswandeling gaat maken.

Kinderen mogen mee als ze langer zijn dan 1.30m. Vanaf deze lengte is het mogelijk om over de rand van de mand te kunnen kijken. Er zit geen maximum leeftijd aan om in een ballon te varen. Echter moet je wel een zekere fitheid hebben. Je staat namelijk in de mand (leunend) en bij de landing ga je door de knieën. Het wordt zwangere vrouwen vanwege de risico’s afgeraden om deel te nemen aan een ballonvlucht.

Over het algemeen kan je zeggen dat iedereen mee kan met een ballon. Wanneer je over de rand van de mand kan stappen ben je al een heel eind. Mocht dat niet lukken, neem dan contact met ons op. Er zijn ballonmanden voor minder valide. We kunnen een ballonvaart regelen met zo’n mand.

Bij een losse ticket komt u bij andere mensen in de mand. Helemaal niet erg. U hebt genoeg ruimte om zelfstandig te genieten samen met de anderen. Wanneer u twee of drie losse tickets boekt komt u bij elkaar in de mand.

Er zijn collega ballonvaarders die varen met enorme manden waar 25 tot zelfs wel 32 personen in kunnen. Het zijn gewoon bussen die de lucht ingaan. Wij kiezen er voor om het kleiner en exclusiever te houden. We varen met vier passagiers en de piloot in een mand, waar genoeg ruimte is voor iedereen met optimaal kijkplezier. Hierdoor kunnen we persoonlijke aandacht garanderen en vragen tijdens en na de vaart beantwoorden.

Als passagier ga je niet alleen genieten, maar draag je ook je steentje bij. De piloot en de crew leggen precies uit wat mogelijk is en wat toegestaan is. Samen zorgen we ervoor dat het een onvergetelijke vaart wordt.

We varen altijd in de twee uren na zonsopkomst of de laatste twee uren voor zonsondergang. Dan is er weinig thermiek en is de lucht het meest stabiel. Een ballon kan niet varen wanneer het te hard waait of wanneer het regent. Bij onweer gaat een ballon al helemaal niet de lucht in. Wanneer de temperaturen erg hoog oplopen is dit ook niet bevorderlijk voor het ballonvaren. Rustige en stabiele weersomstandigheden zijn het beste. Tussen 14.00 en 15.00 neemt de piloot het besluit of er gevaren kan worden die dag of niet. De piloot bekijkt verschillende weerstations en heeft contact met het KNMI. Na 15.00 zoekt de piloot of een medewerker contact met u en hoort u of de vaart doorgaat. Wanneer het jammer genoeg niet door kan gaan, wordt er zo snel mogelijk met u een nieuwe afspraak gemaakt.

Ballonvaren is onzeker en dat maakt het ook zo leuk. Het kan alleen met de juiste weeromstandigheden zodat we een perfect veilige ballonvaart kunnen maken.

Er geldt een minimumgewicht voor passagiers om de ballonvaart te kunnen maken. Als dit gewicht niet wordt bereikt, wordt de ballonvaart verschoven naar een andere dag.

Gedurende de lente en zomermaanden plannen we ballonvaarten in. Samen met u overleggen we wanneer u zou kunnen. Kan het vanwege de weeromstandigheden niet doorgaan, dan plannen we samen een nieuwe datum. U kunt er voor kiezen om iets voor een wat langere termijn te plannen, maar we kunnen ook redelijk flexibel plannen. Dan weet u het bijvoorbeeld twee tot drie dagen van te voren. Dit noemen we lastminute ballonvaren.

Ons grootste voordeel is dat we heel flexibel zijn. In overleg is veel mogelijk.

Er geldt een minimumgewicht voor passagiers om de ballonvaart te kunnen maken. Als dit gewicht niet wordt bereikt, wordt de ballonvaart verschoven naar een andere dag.

  • U krijgt een ballonvaart van gemiddeld een uur
  • Een champagnedoop met een klein feestje
  • Vervoer naar het opstijgveld en terug na de landing
  • Een vrolijke crew met piloot

U krijgt gratis

  • Gratis passagiersverzekering
  • Gratis annuleringsverzekering
  • Geen boekingskosten
  • Geen administratiekosten
  • Bedrag is inclusief BTW

Bij de ballonvaart krijgt u een prachtig uitzicht met een ontspannen sfeer.

Ja, dat is mogelijk. We plannen in de lente en zomer ballonvaarten. U kunt dan ook altijd contact zoeken door een mail te sturen naar info@semko.nl. Misschien treft u het en is er een plekje op de korte termijn open, zie daarvoor ook de pagina boek een vaart. Komt u naar Fryslân en weet u dit van te voren dan kunnen we gaan plannen.

In de omhullende warmte van de lucht stijg je met een rustige snelheid op. Terwijl je je koestert in het adembenemende panorama en de stilte om je heen, ontvouwt zich een groots avontuur; ballonvaren is een majestueuze belevenis! Echter, bovenal moet ballonvaren een toevlucht van veiligheid zijn. Semko beseft dit als geen ander en daarom staat bij Semko jouw veiligheid centraal.

Onze piloten zijn zonder uitzondering door overheidsinstanties gecertificeerd en erkend door de KNVvL. Ze ondergaan regelmatige controles en worden bijgeschoold volgens de normen van EASA FCL en EASA ATO.

Een luchtballon kent verschillende groottes. Sommige ballonnen kunnen een mandje dragen met wel 32 personen eronder. Dat is een behoorlijk grote ballon. Er bestaan echter ook kleinere ballonnen. Voor elke ballon geldt er een minimumgewicht. Als een ballon te licht is beladen, wordt deze moeilijker te besturen. Als een ballon daarentegen te zwaar beladen is, is dat nadelig voor de ballon. Daarom zijn luchtballonvaarders constant aan het puzzelen. Ze streven naar het juiste gewicht aan passagiers, waarbij ze zowel te weinig als te veel proberen te vermijden.

Te veel gewicht ontstaat ook wanneer het warmer weer is. Bij warmer weer kan een ballon minder gewicht dragen.

Er zal dan ook na de boeking gevraagd worden naar het gewicht van de passagiers.